BOOK TID

Henvisning til MR-scanning

Som kiropraktor har vi henvisningsret til MR-scanning af rygsøjlen og dele af det øvrige bevægeapparat. Henvisningen kan ske som led i udredning af smertetilstanden eller i forbindelse med opfølgning, hvis der er manglende effekt af igangsat behandling.

 

Der henvises primært, hvis der en forventning om at MR-scanning kan have en behandlingsmæssig konsekvens for dit forløb, og ikke som en rutineundersøgelse.

 

Typiske henvisningsårsager kan være:

  • Diskusprolaps i nakke eller lænd, med nerverodspåvirkning
  • Degenerative ryglidelser (stenose, svær slidgigt, rygsøjlegigt m.m.)
  • Ligament, brusk eller ledbåndsskader i ekstremiteter, som ikke responderer på behandling
  • Fraktur / knogleskader.

 

Ved henvisning til MR-scanning skal du første undersøges og udredes af en kiropraktor, hvorefter vi tager stilling til en eventuel henvisning. Der skal udføres et metalskema, da du ikke må have noget magnetisk materiale indopereret. Det er meget sjældent, at der henvises direkte til MR-scanning før et konservativt behandlingsforløb, er forsøgt for en given problematik.

 

De fleste sundhedsforsikringer dækker MR-scanninger. Typisk henviser vi først til radiologiske afdelinger, og hvis de godkender henvisningen, kan du som patient benytte dette som dokumentation til dit forsikringsselskab.

 

Foruden MR-scanning, har vi som kiropraktor også mulighed for henvise til CT-scanning.

 

Læs mere om behandling ved kiropraktor

Vi anvender udelukkende cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden og til at understøtte markedsføringen af ​​vores ydelser. Ved at fortsætte på siden eller trykke ”OK!” accepterer du brugen af ​​cookies.