BOOK TID

Torticollis

Torticollis (skæv nakke ved baby og småbørn)

Torticollis er en akut opstået tilstand med skæv og foroverbøjet stilling af nakken. Det kan opstå ved spædbørn og småbørn, typisk efter en svær og hård fødsel. Det kan ligeledes ses ved større børn og unge mennesker efter en forstrækning eller uheld med nakken. I nogle tilfælde kan det hos børn også være forårsaget af en infektion eller hævede lymfekirtler omkring hals og nakke.

 

Dit barn vil typisk vågne om morgenen med stivhed og smerte i nakken, efter at have lagt skævt. Ved torticollis er barnet ofte begrænset ift. fysisk udfoldelse og leg.

 

Symptomer fra torticollis aftager typisk efter 7-10 dage, og der er en god prognose. Det kan aflastes med manuelbehandling af låsning og muskelspændinger til nakken, samt god støtte til nakke og hals. I nogle tilfælde hvor stivhed og smerter varer i længere tid, dvs. mere end 2 uger, bør barnet henvises til egen læge og udredes yderligere.

 

Læs mere om behandling af børn ved kiropraktor

 

 

 

Vi anvender udelukkende cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden og til at understøtte markedsføringen af ​​vores ydelser. Ved at fortsætte på siden eller trykke ”OK!” accepterer du brugen af ​​cookies.